"LANA"

....egy hely ahol az igazi értékek számítanak...család,önellátás,egészség,természet

PITA

Hozzávalók:

– 5 bögre fehér bio finomliszt (62,5 dkg)

– másfél teáskanál só

– egy mokkáskanál nádcukor

– másfél bögre langyos víz (3,75 dl)

– 4 evőkanál hidegen sajtolt olaj

– 3 dkg friss élesztő

Elkészítése

1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos vízben felfuttatjuk.

2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan kidagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá lisztet, ha nagyon száraz lenne, akkor pici vizet.

 

3. Hagyjuk letakarva, vagy kelesztőtálban, meleg helyen a kétszeresére kelni.

 

4. Ezután 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk őket, és további tizenöt percig kelni hagyjuk őket.

5. Ezután lisztezett felületen a gombócokat egyenként kör alakúra nyújtjuk, olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk.

6. Egy serpenyőt jól felhevítünk, majd a lepénykéknek mindkét oldalukat szép hólyagosra sütjük. A serpenyőbe nem kell olaj!

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 1
Heti: 22
Havi: 53
Össz.: 740

Látogatottság növelés
Oldal: Kisasszonykonyha
"LANA" - © 2008 - 2024 - lanainfo.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »